Επίσκεψη μελών της επιχείρησης “Μακεδονική-Χαλβατζής” στο σχολείο

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, επισκέφτηκαν το σχολείο μας- μετά από σχετική πρόσκληση-τρία μέλη της επιχείρησης “Μακεδονική-Χαλβατζής”, που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην παραγωγή προϊόντων από λαχανικά στον ατμό.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση των οφελών από μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που εμπεριέχει και τα λαχανικά. Τα μέλη της επιχείρησης, που αποτελούνταν από μια τεχνολόγο τροφίμων, μια γεωπόνο και την υπεύθυνη προμηθειών της επιχείρησης, παρουσίασαν στους μαθητές/τριες του σχολείου μας τις δραστηριότητες της επιχείρησής, τις κατηγορίες τροφίμων της μεσογειακής διατροφής αλλά και τα στάδια στο ταξίδι ενός λαχανικού, από την σπορά ως την τελική κατανάλωση.



Μετά το πέρας της παρουσίασης, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα διάφορα στάδια ανάπτυξης ενός παντζαριού, να αλληλεπιδράσουν με το εκπαιδευτικό υλικό που μοίρασαν τα μέλη της επιχείρησης αλλά και να δοκιμάσουν ορισμένα λαχανικά στον ατμό. Τέλος, τα μέλη της επιχείρησης δώρισαν στους μαθητές της Γ ‘και Δ’ τάξεων διακοσμητικές κολοκύθες.



Η επίσκεψη συνδέεται με τα τρέχοντα εργαστήρια δεξιοτήτων και τη γενική προσπάθεια σύνδεσης του σχολείου με την τοπική κοινότητα.