Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο διάδοσης επιστημών και τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν το κέντρο διάδοσής επιστημών και τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι συνεισέφεραν οικονομικά, προκειμένου να μειωθεί το κόστος ανά μαθητή.

Οι μαθητές των Α,Β, Γ-Δ τάξεων είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δύο δράσεις που συνδέονται με τη διδακτέα ύλη τους. Να περιηγηθούν στην έκθεση ECO ZOO, το πρώτο πάρκο ζώων, όπου όλα τα ζώα είναι ρομποτικά, σε ρεαλιστική αναπαράσταση και διαθέτουν εντυπωσιακή κίνηση και ήχο. Επίσης, παρακολούθησαν στο Κοσμοθέατρο 3D την προβολή με τίτλο “Η ζωή του κυρίου Δεντρούλη”, η οποία αφορούσε τον θαυμαστό κόσμο των δέντρων και εξηγούσε γιατί είναι τόσο σημαντικά για τη ζωή στον πλανήτη μας.



Παράλληλα, οι μαθητές/τριες των Ε’ και Στ’ τάξεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προβολή στο πλανητάριο με τίτλο “Από τη Γη στο Διάστημα” αλλά και να συμμετέχουν στο διαθεματικό εργαστήριο με τίτλο “Η Οδύσσεια του Περιβάλλοντος”, που σχετίζεται με το πρόγραμμα Etwinning στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας.